Activiteiten

Onze activiteiten

Nivon organiseert activiteiten op het gebied van natuur en cultuur. Nivon is voor iedereen, voor alle leeftijden, met iedere achtergrond en baseert zich op sociaal-democratische beginselen.

De leden zelf zorgen voor een breed aanbod van activiteiten, zoals stad- en natuurwandelingen, tekenen – en schilderen, muziek, yoga, lezingen en nog veel meer.

Je vindt er lokale afdelingen, landelijke (reizen)werkgroepen, natuurvriendenhuizen en kampeerterreinen. We hebben in Nederland ruim 30.000 leden en zijn lid van NFI (Nature Friends International).

Nivon Enschede heeft ruim 435 leden. We organiseren ook conversatie lessen, Engels, Spaans, Italiaans en Frans.

Nivon geeft graag ruimte aan de kracht van leden. Heb je zelf een idee voor een activiteit in Enschede en omgeving? Neem dan vooral contact met ons op!

Conversatie lessen

De cursussen conversatie Engels, Spaans, Italiaans, Duits en Frans worden gegeven door ervaren docenten. In het najaar 2024 kunt u deelnemen aan de lessen, beginnende op woensdag 2 oktober . U kunt deelnemen in de periode laatste kwartaal 2024 aan 10 lessen. De contributie bedraagt bij 10 lessen 55 euro voor Nivon-leden en 80 euro (incl. koffie of thee) voor niet-Nivon-leden. Zie ook de afzonderlijke activiteit waarin meer gegevens staan vermeld.

Heeft u belangstelling voor de lessen Engels, Frans, Spaans, Italiaans of Duits ? Of wil jij je direct opgeven voor een cursus. Neem dan contact op per e-mail: info@nivon-enschede.nl

Vermeld in het e-mailbericht voor welke conversatieles je je wilt inschrijven. Met vermelding van naam, voorletters, adres en bereikbaarheid via telefoon.

Lezingen

We organiseren regelmatig maandagmiddag lezingen in ons afdelingsgebouw. Daar komen we iedere veertien dagen samen en ontvangen sprekers en muzikanten waarmee we zingen. Ook worden er mensen uitgenodigd die met hun reisverhalen komen. En ons verhalen vertellen over cultuur, natuur of geschiedenis. Een enkele keer gaan we naar “buiten” en bezoeken een locatie. Kijk onder activiteiten voor meer informatie.

Fietsen en Wandelen

Samen fietsen en wandelen?

Elke donderdag wandelt onze wandelgroep een tocht van ongeveer 8 à 15 km in de regio. Er zijn inmiddels ruim 50 personen die wekelijks een e-mail ontvangen met daarin locatie van vertrek, lengte van de wandeling, weersomstandigheden en of tijdens of na de wandeling een horeca gelegenheid wordt aangedaan.

Iedere dinsdagmiddag in de periode begin oktober tot eind april gaat een kleinere groep wandelaars op pad voor een kortere tocht van ongeveer 5 à 7 km. We proberen ook vanaf 1 mei tot oktober wel te wandelen. Maar vanwege vakantie vervalt soms een wandeldinsdagmiddag

Ook vindt je veel fietsliefhebbers bij onze afdeling. We fietsen van eind april tot begin oktober op dinsdagmiddagen  en is er alle ruimte om losse activiteiten hiervoor te organiseren.

Bekijk ze allemaal

Wil je alle activiteiten bekijken in één overzichtelijke lijst? Klik verder naar onze agenda.