Bob Zomerplaag ontvangt 3 speldjes

Bert van Eekelen
9 april 2023

Tijdens de Algemene leden Vergadering ontving Bob Zomerplaag uit handen van de voorzitter Bert van Eekelen drie speldjes.

Een ervan, voor 50 jaar lidmaatschap, was voor Riet Zomerplaag-Pasman, de echtgenote van Bob die helaas niet persoonlijk aanwezig kon zijn. De andere jubileumspeld van 50 jaar lidmaatschap was voor Bob zelf. De derde speld betrof een bijzondere Nivon speld, die aan Bob werd gegeven vanwege zijn jarenlange inzet (meer dan 25 jaar) voor de volksdansgroep.

Bob dankte voor de speldjes en gaf in een korte toelichting aan hoe hij en Riet 50 jaar terug lid waren geworden en daardoor vele Natuurvriendenhuizen in binnen en buitenland hadden bezocht. Op latere leeftijd was hij begonnen met volksdansen bij het Nivon. Dat ‘virus’ had hem ruim 25 jaar besmet gehouden. Bob vond het al die jaren leuk om onder ander volksdans weekenden te organiseren en met de volksdansgroep meerdere keren mee te doen aan de  Folkloreade te Enschede. Een internationale bijeenkomst van volksdansgroepen uit landen overal ter wereld.

Gerelateerd nieuws