Nivon Regio Twente Museumbusreis

Bert van Eekelen
14 oktober 2023

Leden en belangstellenden van het Nivon regio Twente,

Hiermee wordt U uitgenodigd mee te gaan met de museumbusreis van de regio Twente. We gaan dit keer naar museum Singer Laren, Oude Drift 1, 1251 BS Laren. Daar is momenteel de expositie La Grande Bleue. Schilders van de Méditerranée te zien. Naast alle andere kunstwerken die er aanwezig zijn. Tevens is de prachtige tuin te bezichtigen. Vanaf 1850 verandert de ruige Middellandse Zeekust met pittoreske, arme vissersdorpjes geleidelijk in een reeks mondaine kür- en vermaaksoorden waar de happy few de winterkou ontvluchten. De in 1887 door een populaire schrijver bedachte term ‘côte d’azur’ roept vanaf dat moment de exclusieve betovering van deze streek op die gepaard gaat met de opkomst van het massatoerisme. In de tentoonstelling komt ook werk aan bod van Nederlandse kunstenaars die gewerkt hebben aan de Italiaanse bloemen Riviera en op de eilanden Capri, Mallorca, Corsica en Sicilië. Hoewel deze kunstenaars hun blik ook landinwaarts richten, blijft de betoverende azuurblauwe waterspiegel van La Grande Bleue altijd vlakbij. Met werk van onder anderen Gustave Courbet, Johan Barthold Jongkind, Adolphe Monticelli, Théo Van Rysselberghe, Raoul Dufy, Louis Valtat, Pierre Bonnard, Joaquim Mir i Trinxet, William Degouve de Nuncques, Kees van Dongen, Leo Gestel, Isaac Israels, Otto van Rees, Wim Schuhmacher, Jan Sluijters, Charley Toorop, Hendrik Jan Wolter, Wim Oepts, Geer van Velde en Yves Klein.

We gaan op woensdag 15 November 2023

Busreis: Start in Enschede – Hengelo – Almelo  – Opstapplekken:09.00 uur van der Valk Hotel Enschede, Zuiderval 140, 7543 EZ Enschede, 09.20 uur bij van der Valk hotel Hengelo, Bornsestraat 400, 7556 BN Hengelo en 09.35 uur bij de P&R, langs de A35/Henriëtte Roland Holstlaan Almelo. We rijden met een luxe autobus van Capartras tours uit Hengelo. (onderdeel Busvervoer Nederland)

U dient minstens 10 minuten voor vertrek aanwezig te zijn op bovenvermeld tijdstip om een controle van registratie over uw deelname mogelijk te maken.

Deelname is mogelijk voor Nivon leden en belangstellenden. De prijs voor leden €25,- en niet leden €35,-. Daarmee betaalt u de busreis, krijgt u een uitgebreide lunch en koffie/thee onderweg. Uw opgave voor deelname kan per email aan: info@nivon-enschede.nl of bellen naar 0651441149. Vermeld daarbij of u in het bezit bent van een geldige museumjaarkaart of vriendenloterij VIP-card.  Uw betaling dient uiterlijk 10 november te zijn binnengekomen op bankrekening:       NL42 INGB 0005 6614 45 TNV Stichting tot beheer Nivon-gebouw Enschede met vermelding van uw naam (namen) en “museumbusreis november 2023”

Let op. De toegangsprijs tot het museum en de tentoonstelling is €18,- per persoon. Dit bedrag is niet opgenomen in de deelnameprijs. Als je in het bezit bent van een museumjaarkaart of deelneemt aan de Vriendenloterij en daardoor in het bezit bent van een VIP-card dan heb je gratis toegang tot het museum. Vergeet niet deze kaart mee te nemen.

Gerelateerd nieuws